Dolls Antonio Juan

Dolls Antonio Juan е основана во 1958 година во градот Онил. Во провинцијата Аликанте, лулка на шпанската индустрија за играчки од крајот на 19 век. Скромен семеен бизнис, во кој се спојуваат три генерации на производители на играчки и кој отогаш не престанал да расте за да стане светска референца во производството на кукли според принципите на квалитет, традиција и одржливост