Dantoy

Dantoy – Развива и произведува квалитетни играчки во Данска повеќе од 50 години. Ова го прави Dantoy еден од најголемите производители на пластични играчки во Нордиските земји. Високата безбедност за деца и издржливите производи се само дел од важните аспекти кои го одразува квалитетот на производите.

Сите играчки од Dantoy се направени во Данска и ја содржат еколошкото ознака за Нордиски Лебед, што значи дека се направени од пластика што не содржи фталати, парфеми, БПА или супстанци кои го нарушуваат ендокриниот систем. Играта е од суштинско значење за развивање чувство за имагинација, социјални вештини и споделување. Dantoy предлага голем избор на играчки кои опфаќаат голем број области; од активности во затворен простор и забава на отворено, на плажа или на снег, играчки за играње сами или со многумина – изборот е неограничен.