Bundle Of Joy - Блог

Избравме неколку теми за кои претпоставуваме дека ќе ❤ да дознаете повеќе. Посетувајте не почесто и уживајте.
bundle of joy

Совети кои ќе ви помогнат да станете поорганизиран родител

Ако сте биле супер организирани пред да имате деца, веројатноста е дека вашите вештини се намалуваат со секоja новa прoмена во семејството. Да се биде организиран кога имате дете е поврзано со времето, поточно колку време имате за вашето дете, домашни обврски и колку време останува за вас лично. Но иако за организирање е потребно… Прочитај повеќе

bundle of joy

Силна семејна врска со активностите за само-грижа

Активностите за само-грижа на целото семејство ви помагаат колективно да се опуштите и да заборавите на обврските. Во денешно време е многу тешко да се соберат повеќе генерации на едно семејно дружење, а уште потешко е да се отргнат од своите телефони и да разговараат меѓусебе. Активностите за само-грижа на целото семејство можете да ги… Прочитај повеќе

bundle of joy

Воведување храна кај доенчиња

Воведување храна кај доенчиња е индивидуално и кај секого е различно. На тоа можат да влијаат повеќе фактори меѓу кои, колкаво количество на млеко има мајката и дали е доволно за вашето бебе, кога треба да оди во градинка, дали сака да пие млеко и сл. Меѓутоа и покрај воведување храна, мајчиното млеко или формулата… Прочитај повеќе

bundle of joy

Сензорни активности за бебиња

Сите сензорни активности имаат големи придобивки за вашето бебе. Како и ние така и нашите бебиње го доживуваат овој свет преку нивните сетила. Стимулирањето на вашето бебе е од голема важност за нивниот целокупен развој. Бебињата кој се стимулираат имаат подобра координација на мускулите, побрзо се развиваат и имаат посигурна слика за себе. Со овие… Прочитај повеќе

bundle of joy

Игра за бебиња од 0-06 месеци

Првите шест месеци од животот на вашето бебето се едни од највозбудливите. Не само што се забавувате секој ден додека двајцата се осознавате, туку и вашето бебе се развива со брзина на ракета. Во првите шест месеци од животот на вашето бебе ќе поминете низ неколку фази на растење и развивање.За да му помогнете на… Прочитај повеќе